Even een beknopt artikel met de belangrijkste gebeurtenissen tot aan het einde van deze maand. In eerdere artikelen heb ik geschreven over de astrologische gebeurtenissen die in april 2014 zouden gaan plaatsvinden. Op 15 april 2014 vond de maansverduistering plaats op 25°16 Weegschaal. Een maansverduistering sluit altijd iets af. En omdat de Maan onder meer verbonden is met onze emoties en het verleden komen thema’s die hiermee verbonden zijn sterker aan de oppervlakte. Op 21 april 2014 staat het vijfde exacte vierkant tussen Uranus in Ram en Pluto in Steenbok aan de hemel. Op 23 april 2014 is het Grote Kardinale Kruis tussen Mars in Weegschaal, Jupiter in Kreeft, Uranus in Ram en Pluto in Steenbok op 13 graden exact. En op 29 april 2014 vindt er een zonsverduistering plaats op 8°52 Stier.

Robert Wilkinson van Aquarius Papers omschrijft deze gebeurtenissen als ‘the Great Fracturing’, waarbij er een afrekening plaatsvindt met het verleden en met alles wat uitgediend is en derhalve niet meer bij ons hoort. De gebeurtenissen kunnen zich snel opeenvolgen. Dit is ook heel kenmerkend van de vierkanten tussen Uranus en Pluto. Maar er kan ook sprake zijn van gebeurtenissen die in lijn liggen met eerdere cyclische gebeurtenissen in je leven. De laatste tijd heb ik veel astrologische artikelen gelezen die deze periode als apocalyptisch omschrijven. Mijn visie is nog altijd dat we ‘gewoon’ voortborduren op de gebeurtenissen die vanaf 2010 al prominent in ons leven spelen. Elke periode kent doemdenkers en telkens weer wordt het einde van de wereld voorspeld. Belangrijker is om de energie bij jezelf te houden, en te kijken waar jezelf schoon schip moet maken om overtollige ballast uit het verleden los te laten.  En ook hier geldt weer dat je het niet langer kunt tegenhouden, omdat wat gebeuren moet toch wel gebeurt.

Persoonlijk vind ik de afgelopen weken heel intensief. Zelf heb ik nogal last van het feit dat ik tijd tekort kom. Anderen zullen de energie weer anders ervaren. Wie belangrijke planeten heeft staan op 13 graden in Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok wordt ongetwijfeld diepgaand aangespoord om belangrijke veranderingen in zijn of haar leven aan te brengen. Hierbij zijn thema’s als dood, afscheid en einde onvermijdelijk. Dit kan heel heftig zijn, zonder meer. Wel schept dit ruimte en de ontstane leegte kan weer gevuld worden met nieuwe zaken.

In veel astrologische boeken wordt gezegd dat je in de periode tussen de maansverduistering en de zonsverduistering geen nieuwe zaken moet opstarten. Persoonlijk vind ik dat als er iets op je pad wordt gelegd wat goed voelt je dit zeker niet uit de weg moet gaan. Het leven gaat gewoon door, dus ook gedurende het eclipsseizoen. Hoe dan ook nemen eclipsen altijd iets uit je leven weg, en ook dat hoort bij het leven zelf. Er is altijd weer licht aan het einde van de tunnel!

De komende weken doen ongetwijfeld een groot beroep op ons energetische uithoudingsvermogen. In deze hectische periode is het zeker van belang om in afstemming met de Universele Wet van Aantrekking te blijven resoneren. Deze Universele Wet zegt ons ook om alles los te laten wat niet langer bij ons hoort, en om te vertrouwen op de Wet van Overvloed. We leven immers in een universum van overvloed. Het denken in tekorten resulteert altijd in angst, gierigheid, strijd en agressie en leidt onherroepelijk tot een minimalistisch bestaan. Iedereen beschikt over een scheppende kracht waardoor we deze overvloed naar ons toe kunnen trekken.

Het is dan ook belangrijk om positief te blijven, en te accepteren dat we in transformatieve, revolutionaire tijden leven. Als je hier tegen vecht dan zet je jezelf op achterstand, maar als je mee durft te bewegen met wat er op je pad wordt gelegd dan zet je belangrijke stappen voorwaarts.

Fijne Paasdagen!

Ilse C. ten Berge 20-4-2014

Advertenties