About me

Astrologie, kosmische wetenschap of wetenschap van tijd, is voor mij ‘a way of life’, en ik bestudeer de constellaties aan de hemel dan ook dagelijks. Mijn enthousiasme voor astrologie deel ik graag, en ik probeer op regelmatige basis artikelen te plaatsen.

Mijn inspiratie voor dit weblog haal ik niet alleen uit het bestuderen van de astrologie maar ook uit disciplines zoals psychologie, filosofie, esoterie en metafysica. Daarnaast heb ik een grote affiniteit met de gezondheidszorg, en heb ik veel mogen leren van mijn studie verloskunde.

Astrologie bestudeert de cyclische beweging van de planeten. Het accent van mijn artikelen is gericht op transformatieprocessen, omdat ik deze wil leren begrijpen, voor zover dat mogelijk is natuurlijk. Via de astrologische cycli tracht ik de diverse (actuele) groeiprocessen te verduidelijken waardoor inzicht, positieve verandering en innerlijke rust gecreëerd kan worden. Waarbij ieder uiteraard zelf de weg via het labyrint van het leven mag ontrafelen, omdat nu eenmaal niets versneld kan worden. Ons bewustzijnsproces is een innerlijk proces, vandaar dat alles in ons universum onderhevig is aan het principe: ‘Zo boven zo beneden, zo binnen zo buiten’.

Met mijn artikelen beoog ik astrologische tendensen, ofwel wat speelt er nu aan de hemel, op praktische wijze te duiden. Hierbij is het belangrijk om te weten dat planeten op zichzelf niets doen. Een en ander is afhankelijk van je bewustzijnsgraad en hoe je met de continue verandering in het leven weet om te gaan. Sterren duiden maar dwingen niet! Om mijn artikelen voldoende te begrijpen is enige astrologische basiskennis aan te bevelen.

Transformative astrology geeft uitdrukking aan de wisselwerking tussen de mysterie planeten Uranus, Neptunus en Pluto. In 2012 arriveerde Neptunus in het diffuse teken Vissen, wat het begin markeerde van het einde van een oude wereld. De wereld in en om ons heen is drastisch aan het veranderen. Vanaf 2012-2015 hebben Uranus in Ram en Pluto in Steenbok elkaar op dynamische wijze geraakt. Zowel op wereldniveau alsook op het persoonlijke vlak heeft dit intensieve transformatieprocessen op gang gebracht. We leven in een zeer dynamisch tijdgewricht met vele revolutionaire veranderingen. Het vergt de nodige aanpassing en flexibiliteit om met deze energieën mee te bewegen. Wie persoonlijke planeten in de kardinale tekens Ram, Kreeft, Weegschaal of Steenbok heeft staan, is de laatste jaren door grote veranderingen heen gegaan. Het laatste exacte vierkant tussen Uranus en Pluto vond plaats op 17 maart 2015. De energie ervan is nog altijd voelbaar en werkt nog vele jaren door.

De dynamische verbinding tussen Uranus en Pluto wordt in 2017 weer geactiveerd door Jupiter in Weegschaal: een oppositie met Uranus in Ram en een vierkant met Pluto in Steenbok (T-vierkant). Jupiter vergroot de dingen uit en kan overdrijving in de hand werken. De combinatie van deze drie planeten kan machtsstrijd, obsessief gedrag en zelfoverschatting in de hand werken. Zaak dus om het hoofd koel te houden!

In mei 2018 gaat Uranus in Stier lopen, wat onder meer tot radicale veranderingen gaat leiden in onze huidige financiële systemen. En ook al is het nog niet zover, het jaar 2020 belooft een heel belangrijk keerpunt te worden. In dat jaar starten een aantal belangrijke astrologische cycli. Zo maken de titanen Saturnus en Pluto in januari 2020 een conjunctie in het sobere teken Steenbok. Deze samenstand zal niet zomaar aan ons voorbij gaan. In 2023 gaat Pluto al even in Waterman lopen: een nieuw tijdperk daagt waarbij het onmogelijke mogelijk kan worden, zowel in positieve als negatieve zin.

Over het keerpunt jaar 2020 en daarna, de cycli die hiermee verband houden en hoe we dit in ons persoonlijk leven kunnen integreren volgt te zijner tijd een e-book. Je kunt dit blog volgen als je op de hoogte wilt blijven van de belangrijke gebeurtenissen die de komende jaren staan te gebeuren door je aan te melden op de homepage. Want één ding is zeker we leven in magische en transformerende tijden!

Veel leesplezier gewenst!

Ilse C. ten Berge
16-6-2017

ilse-kerst-2
mailtjes graag naar
: transformative-astrology@outlook.com
volgen op Twitter kan ook: https://twitter.com/tenbergeastro
auteur van People, Planet, Profit & Prophecy (2010)
mijn andere blog: http://ilsetenberge.wordpress.com

 

 

 

 

 

Advertenties

3 gedachten over “About me”

 1. Marjan Geijtenbeek gezegd:

  Ziet er heel goed uit, veel inspiratie toegewenst, en positieve respons!
  Groetjes van Marjan

 2. Brigitte gezegd:

  Ilse

  Wat is dit mooi, bijzonder, duidelijk…Briljant…
  Wat voel ik mij hierdoor het lezen blij en gelukkig van…

  Voor mij een schot in de roos….

  Heb je ook nieuwsbrieven?

  Of hoe kan ik jou bereiken, geef je cursussen?

  Hopelijk hoor ik wat van je…
  Met een Warme-Harte Groet
  Brigitte

 3. Kris Kielman gezegd:

  Hallo Ilse
  het was fijn jullie te ontmoeten
  tot gauw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s