Boeken

In voorbereiding!

Over het keerpunt jaar 2020 en daarna, de cycli die hiermee verband houden en hoe we dit in ons persoonlijk leven kunnen integreren volgt te zijner tijd een e-book in PDF.


People, Planet, Profit & Prophecy 
– Ethisch, verantwoord en duurzaam ondernemen-
Ilse C. ten Berge (2010)

boekDuurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker, maar over de term bestaat onduidelijkheid. Duurzaam ondernemen gaat veel verder dan alleen de zorg voor het milieu. Het is een allesomvattend proces van bewustwording. Een duurzame samenleving kan alleen ontstaan als deze een afspiegeling is van een duurzaam innerlijk, stelt auteur en coach Ilse ten Berge in haar verfrissende boek People, Planet, Profit & Prophecy. Ze presenteert een nieuw model voor duurzaam ondernemen dat aan de bestaande drie pijlers een vierde toevoegt: prophecy, waarin visionair leiderschap, goed bestuur en langetermijnvisie samenkomen.

Het boek telt vier delen. Deel 1 introduceert het 4P-model dat de basis is voor het creëren van duurzame structuren. Deel 2 focust op de economie van de nieuwe tijd, ethisch handelen, cyclische patronen en business-spiritualiteit. Deel 3 legt uit hoe je ethisch, verantwoord en duurzaam ondernemen in praktijk kunt brengen. En deel 4 laat ondernemers zelf aan het woord komen.

Het boek is zowel bij Bol.com als Amazon te bestellen.

Noot van de auteur: Het boek People, Planet, Profit & Prophecy is nog altijd heel actueel, temeer omdat we in een tijd leven waarin steeds meer zekerheden verdwijnen, maatschappelijke structuren afbrokkelen en er in toenemende mate een beroep wordt gedaan op zelfwerkzaamheid en zelfredzaamheid. De rode draad in dit boek is de cyclische werking waarop alles in ons leven berust. Tevens wordt de Kondratieff-cyclus besproken bestaande uit vier fases. Inmiddels bevinden we ons in de Winter-fase ofwel de liquidatiefase c.q. afbraak. De diverse astrologische cycli in ogenschouw nemende duurt deze fase zeker nog tot 2020.

Leestip: Deflatie in aantocht van Eric Mecking en Elmer Hogervorst (2014)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s